Pomoć za porodicu Kazić iz Sanskog Mosta

Petočlana porodica Kazić iz Sanskog Mosta je živjela u jako nehumanim uslovima.

Imaju svoju kuću, koja nije pokrivena i to je vjerovatno razlog pojave vlage u kući u kojoj je bilo nemoguće živjeti. Prijatelj ove porodice je odlučio da im privremeno ustupi jedan dio svoje kuće, dok se ne snađu. Jedan čovjek je obećao ovoj porodici adaptirati kuću i stvoriti normalne uslove za život, ali ne možemo govoriti o tome, dok se bar ne otočne sa radovima.

Asmir i njegova supruga imaju troje djece, malu bebu, dijete od dvije godime i dijete četvrti razred.



Asmir je određeni vremenski period radio u Sloveniji, ali ga je zadesila nesreća da zbog trenutne epidemije korona virusa ostane bez tog posla. Trenutno radi na dnevnici, i tako preživljavaju, nadaju se da će doći bolja vremena, jer život je tek pred njima. Asmir ima tek 27 godina i sposoban je za rad. Bit će i posla, samo da se ova trenutna situacija u cijelom svijetu  stabilizuje.

Humano Brdo 2010 je odlučilo ovoj porodici uručiti novčani prilog od 50 eura, kao i paket prehrambenih artikala u vrijednosti od 50 eura.

Nadamo se da će se želje porodice Kazić ubrzo ispuniti: da im se adaptira kuća i da se Asmir zaposli.



Kazići se zahvaljuju svim dobrim ljudima i Humanom Brdu. Zahvalni su na pomoći koja im je sada najpotrebnija, a valjda će ubrzo doći neka bolja vremena i za njih.

Tim Humanog Brda 2010
Postanite naš član i pomozite svojim  sugrađanima!
humano.brdo@live.at
HUMANO-BRDO.COM

 


 
 

mod racun