Ušli smo u treću sedmicu Nove 2020 godine i želimo da vam prije svega poželimo dobro zdravlje, obilnu nafaku, porodičnu i svaku drugu sreću. U proteklim prazničnim danima većina vas koji živite van domovine bili ste u posjeti svojim kućama i familiji. Kao i uvijek u toku posjete dešavaju se razne aktivnosti u našem zavičaju.

Objavljeno 2020 Jun 08
   

Dana 25 januara 2014 godine u Detroitu odrzano je veliko ”Humanitarno Sijelo Tomsica – Rudnik Smrti”. Sav prihod sjela namjenjen je zrtvama Tomasice i potrebama vezanim za stradanja

Objavljeno 2014 Aug 24
   

Prvu novogodisnju akciju startujemo sa akcijom za nasu buducnost, nase strpljive i marljive studente koji su dugo cekali na stipendije koje smo im obecali. Prosjecna cijena studija je 1000 KM, samo za troskove skole. Osim toga studenti imaju troskove za knjige, stanovanje, hranu, odjecu i socijalne aktivnosti.

Objavljeno 2014 Aug 24
   

HO „Humano Brdo 2010“ obavjestava sve zainteresovane da je nakon konsultacija i dogovora sa radnim timom HB 2010, odlucilo da pokrene 8. akciju za distribuciju kurbana u nasem kraju. Jako je bitno napomenuti da se vec sada javite kako bi vas stavili na spisak i na vrijeme ugovorili potrebnu kolicinu Kurbana sa nasim potencijalnim kandidatima. Na ovaj nacin bi pomogli ugrozenim kategorijama stanovnistva da se barem privremeno  snabdiju sa mesom koje je za nase prilike izuzetno skupo, a ujedno bi i pospjesili uzgoj stoke u nasem kraju.

Objavljeno 2014 Aug 24
   

Povodom vremenskih nepogoda u nasoj zemlji, molimo sve clanove kao i ostale donatore da se pridruze akciji pomaganja stanovnistvu. Uplate vrsite na ziro-racun organizacije.

Objavljeno 2014 Aug 24
   

<< Prethodna 1 2 Slijedeća>>

 
 

mod racun