Pomoć za bebu Nejlu Behlić iz Hambarina

Nejla je osmomjesečna beba koja je rođena prije vremena, nakon čega su uslijedile mnogobrojne zdravstvene komplikacije. Od samog rođenja roditelji je stalno vode kod ljekara. Rođena je sa malom porođajnom težinom i odmah nakon rođenja je bolovala žuticu. Sa 2 mjeseca je dobila bronhitis, a sa 3 upalu pluća. Od tada je stalno pod terapijom i na inhalacijama. Do sada je već 7 puta ležala u prijedorskoj bolnici zbog otežanog disanja i opstrukcija.

U Februaru se Nejli zdravstveno stanje dodatno zakomplikovalo, te je ležala u Kliničkom centru u Banja Luci  gdje joj je dijagnostifikovano mnogo toga za jedno tako maleno i krhko biće. Dijagnostifikovana joj je gripa tipa A, anemija, trombocitoza, povišene jetrene transeminaze i ponovo upala pluća.

Nakom 12 dana je otpuštena kući, ali za 4 dana je ponovo hospitalizovana u prijedorskoj bolnici zbog urinarne infekcije.

Budući da Nejlini roditelji Edin i Zehra nisu zaposleni, a troškovi liječenja su veliki za njihov skromni budžet, obratili su se Humanom Brdu 2010 za pomoć.

Nejla mora uraditi još neke nalaze i mora ići na redovne kontrole kod pulmologa u Banja Luku da bi se isključila hronična bolest pluća.

Mladom bračnom paru Behlić ne možemo podariti snagu koja im je potrebna da se bore za zdravlje djeteta, ali im možemo bar malo finansijski pomoći da malo lakše pređu ovaj trnoviti put do Nejlinog ozdravljenja.

Tim Humanog Brda 2010 je donirao 250 eura za Nejlino liječenje.

Nejli od srca želimo da što prije ozdravi i bezbrižno odrasta uz svoje divne roditelje.

Tim Humanog Brda 2010
Postanite naš član i pomozite svojim  sugrađanima!
humano.brdo@live.at
HUMANO-BRDO.COM

 


 
 

mod racun