Pomozimo Larisi Halkić da ode na operaciju oka u Zagreb

Humanom Brdu 2010 su se obratili za pomoć Nuzhet i Fatima Halkić.

Oni imaju četvero djece i preživljavaju od stočarstva, poljoprivrede i tako što Nuzhet zarađuje na denvnici. Ne žale se. Kažu da imaju dovoljno koliko je potrebno njihovoj porodici.

Oni ne bi tražili pomoć da nije  upitanju  zdravlje djeteta.

Njihova kćerka Larisa, učenica VI razreda, od rođenja ima problema sa lijevim okom. Oko joj suzi i krmelja, nekad se i upali i zacrveni. Ova hrabra i divna djevojčica se dobro nosi s tim problemom. Uvijek je nasmijana i vesela.

Larisa je nedavno bila na kontroli kod ljekara u Banja Luci, gdje je konstatovano da ima suženje suznih kanala. Pokušano je propiranje suznih kanala, što se nije pokazalo efektivnim.

Roditelji su djevojčicu odveli na pregled u Kliniku „Svjetlost“ u Zagrebu, gdje je predloženo da joj se uradi operacija koja će koštati oko 1.400 eura (10.000 kuna). Bit će potreban novac i za putni trošak, smještaj u Zagrebu, terapiju, kontrole...Za to će biti potrebno oko 600 eura (4.000 kuna).

Ukupno je potrebno  2.000 eura.

Taj novac roditelji trenutno nemaju, te molimo dobre ljude da što prije prikupimo novac, da Larisa riješi ovaj zdravstveni problem.

Larisa trenutno radi predoperativne nalaze i čim bude imala potrebnu sumu novca,roditelji će zakazati termin za operaciju.

Draga naša Laro, želimo ti da operacija bude bezbolna i uspješna i da se što prije oporaviš!

Akcija za prikupljanje novčanih sredstava će trajati do 25.04.2019.

Uplate Putem žiro-računa
Humano Brdo e. V. | Banka : Oberbank Traun
IBAN: AT 901500300761068915 | BIC/Swift: OBKLAT2L

Pay Pal-a: humano.brdo@live.at
Svrha: Za Larisu Halkić
 
Tim Humanog Brda 2010
Postanite naš član i pomozite Vašim sugrađanima
humano.brdo@live.at     
HUMANO-BRDO.COM
 

 


 
 

mod racun