Poštovani članovi Humanog Brda, cijenjeni posjetioci naše stranice!

Dok 2019.godina već ulazi u kolotečinu svakodnevnice želimo s Vama podijeliti neke od mnogobrojnih aktivnosti koje smo zahvaljujući Vašoj bezrezervnoj financijskoj i moralnoj podršci kao i ukazanom povjerenju uspjeli realizovati u toku godine koja je iza nas.

Prije svega želimo Vam svima izraziti zahvalnost jer smo zahvaljujući upravo Vama uspjeli veliki broj naših sunarodnjaka u domovini, kroz projekte samozapošljavanja, podržati u njihovim pokušajima da započnu vlastite poslove. Mnoge od onih čije zdravstveno stanje ne dozvoljava da pronađu bilo kakav posao i upali su u stanje socijalne potrebe obradovali smo paketima prehrambenih namirnica, one čije je zdravlje narušeno pomogli smo donacijama za kupovinu lijekova. U sadašnje vrijeme donacija kojoj se svako obraduje jeste kupovina drva za ogrjev jer su drva postala jedna od najvećih stavki kućnog budžeta svake porodice, a njih nekoliko smo obradovali sa po nekoliko metara drva. Obradovali smo više puta i naše malobrojne ali za nas jako, JAKO VELIKE I VAŽNE školarce prigodnim nagradama i paketićima. Neki su redovno svakoga mjeseca na svoj konto dobijali stipendiju za školovanje.
I, ponavljamo, sve je to zahvaljujući vašoj humanosti i odricanju od vaših mjesečnih primanja kako biste pomogli i uljepšali makar na trenutak ovu sumornu i zaista neopisivo tešku psihičku svakodnevnicu svojih sunarodnjaka u Bosni i Hercegovini.

Za nas koordinatore u BiH, koji u konačnici realizujemo vaše donacije, bilo je dosta teških i emotivnih trenutaka kada su riječi ostajale u grlu a suze klizile pokazujući tu emotivnu stranu ljudi, koji baš ljude iz Humanog Brda imenuju, prepoznaju ili nazivaju svojim spasiocima. U prilogu ovog članka je video i poruka od nekadašnjeg nastavnika Fikreta Kajdića koji su, kako on i njegova supruga kažu „oživjeli“, odnosno vraćeni iz mrtvih, zahvaljujući pomoći koju ste im pružili. Kad vidite suzu u očima jednog starca, koji šapatom pita zar sam zaslužio od svoje djece ovakvu dobrotu, ne možete ostati ravnodušni. Posebna je radost nastavnika jer mu je njegova nekadašnja učenica, a naša članica Ferida Crljenković-Kadirić poklonila knjigu sa posvetom kao i prihod od prodaje dijela svoje knjige:“Mama, pokrij mi oči“. Na nekoliko stranica autorica knjige opisuje jedan susret sa nastavnikom Kajdićem u ljeto 1992.god. i njegovu ljudsku dobrotu.



Kao i prošle godine na kraju želimo vam reći da je i najmanja vaša pomoć vrijedna, ali kao i na kraju prošle godine istaknućemo jednog od redovnih članova iz Amerike- Islamović Imrana koji svake godine svojim prilozima pomaže one kojima je pomoć najpotrebnija. Također se zahvaljujemo svim našim koordinatorima koji na prostoru gdje žive sakupljaju članarinu a među njima se ističu braća Šabanović Muhamed i Nihad, Altijana Ganić-Čaušević, Admir Ejupović, Sikiric Nazam, Djuldanic Nai li mnogi drugi. Neki od članova i stalnih donatora redovno uplaćuju svoje priloge al ne žele da se javno imenuju. Zahvaljujemo se i onima koji nisu iz Prijedora ali redovno se odazivaju svakoj akciji, a jedno posebno veliko hvala ide za naše stalne čanove koji su tu uvijek kad zatreba a posebno u organizaciji godišnjeg koncerta čiji prihod je znatan i ide za akcije. Hvala i svim našim gostima koji se odazovu i uveličaju koncert a samim time postaju donatori kroz akcije koje se dalje realiziraju od prihoda. Na kraju SVIMA VAMA koji ste uz nas i s nama HVALA. Želimo Vam sretnu, berićetnu i zdravljem ispunjenu godinu koja već treću sedmicu gazi svoju svakodnevnicu. Nadamo se da i dalje ostajete naši vjerni članovi i da će nas ove godine biti još više.

Donatori za Kajdica u toku 2018 i pocetak 2019 godine

Mjesecno od 28.02.2018

Prva donacija die od Almira Muhica Canija 100 €
28.03 Dzamastagic Mulalic Selma 100 EUR
28.04 Behonjic Vahida 50 € Tajic Amir 50 €
28.05. Islamcevic Nedzad 100 EUR
28.06 Dedic Muhamed 100 EUR
28.07 Nasic Amir 50 EUR i Nasic Elvir 50 Eura
28.08 Ramic Mersiha Ermin 50 € Ramic Dino i Naida 50 €
28.09 Ekipa respekt Njemacka 50 € Ejupovic Senad Senci 50 €
28.10. Islamcevic Asim i Dzemila 50 € Islamcevic Sanel 50 €
28.11. Zulum Andel i Sanela 100 €
28.12. Mrkalj Mehmed 15 € Jakupovic Aida 75 €
01.01. Drva od Irmana Islamovica 200 km
01.02. Dzamastgic Satko 50 € i Kadic Hinda 50 €
01.03 Hodzic Mulalic Sabina 50 €

Budite uvijek ruka koja daje a nikada koja je ispružena i traži.
Neka Vas dragi Bog čuva od svakog zla!

Midheta Delkić-koordinator u BiH

 


 
 

mod racun