Pomoć pri samozapošljavanju – Švraka Ismet

Od 2006.god., Humano Brdo 2010 na raznorazne načine pomaže ljudima širom BiH, a najviše ljudima na Brdu i u blizini Prijedora. Glavni cilj ove humanitarne organizacije je pomoći onima koji žele da rade i svojim radom i trudom obezbijede svojim porodicama ono što je neophodno za život.

Održan je sastanak 2014.godine sa predstavnicima svih mjesnih zajednica sa Brda i sa njima je dogovoreno kako konkretno pomoći porodicama na Brdu.

Zamišljeno je da se kroz projekat „Samozapošljavanje“ pomogne onima koji žele nešto da rade. Svi predsjednici mjesnih zajednica su bili zaduženi da održe sastanke sa svojim sugrađanima i obavijeste ih da mogu napraviti projekte i aplicirati za pomoć.

Humano Brdo 2010 je blagovremeno primilo nekoliko  projekata i odobrena su sredstva za potpomaganje raznoraznih unosnih poslova.

Švraka Ismet  iz Rizvanovića je čovjek koji  je navikao da se bori za preživljavanje. Život  ga nije ni malo mazio. On je poznat  po obradi metalnih konstrukcija, varenju i sl. Na taj način zarađuje novac za svoju porodicu. Nedavno mu se pokvario aparat za varenje bez koga  Ismet ne može da  radi. Tim Humanog Brda  je odlučio da mu kupi novi aparat za varenje  da bi mogao nastaviti rad.

Ismet se mnogo obradovao zbog ove donacije i njegova radost je neopisiva.

Ismetu je kupljen novi aparat za varenje koji je koštao 480KM, tako da ponovo može nastaviti sa radom i zarađivati nešto novca za svoju porodicu.

Postanite član HB-a i pomažite ljudima, jer dobro se dobrim vraća!

Tim Humanog Brda 2010
Postanite naš član i pomozite Vašim sugrađanima
humano.brdo@live.at
HUMANO-BRDO.COM

 


 
 

mod racun