Pomoć pri samozapošljavanju

Od 2006.god., Humano Brdo 2010 na raznorazne načine pomaže ljudima širom BiH, a najviše ljudima na Brdu i u blizini Prijedora. Glavni cilj ove humanitarne organizacije je pomoći onima koji žele da rade i svojim radom i trudom obezbijede svojim porodicama ono što je neophodno za život.

Održan je sastanak 2014.godine sa predstavnicima svih mjesnih zajednica sa Brda i sa njima je dogovoreno kako konkretno pomoći porodicama na Brdu.

Zamišljeno je da se kroz projekat „Samozapošljavanje“ pomogne onima koji žele nešto da rade. Svi predsjednici mjesnih zajednica su bili zaduženi da održe sastanke sa svojim sugrađanima i obavijeste ih da mogu napraviti projekte i aplicirati za pomoć.

Humano Brdo 2010 je blagovremeno primilo 20 projekata i odobrena su sredstva za potpomaganje raznoraznih unosnih poslova.

Tim HB-a je realizovao još jedan projekt samozapošljavanja.

Jujić Adem iz Rakovčana, bivši pripadnik Armije BIH  koji je ranjavan  više puta, aplicirao je na ovaj projekt želeći da mu se pomogne oko kupovine ovaca.

Adem i supruga žive sa dvije kćerke koje su završile školovanje.

Adem se bavi molerisanjem kao i drugim poslovima, ali mu je želja da ima i stado ovaca.Posjeduje  kravu i šest ovaca. HB mu je doniralo četiri ovce i dva jagnjeta, tako je njegova zamisao ostvariva.

Četiri ovce i dva jagnjeta su koštala 500 eura.

Donator Kadirić Jasmin 50 eura
Humano Brdo 450 eura

Porodica Jujić se jako obradovala novopristiglim životinjama. Sada već imaju lijepo malo stado.

Ovce su kupljene od Horić Elvedina Ele. Njegova porodica je jako složna i vrijedna. Da sloga i rad uvijek imaju pozitivne rezultate, možemo se uvjeriti i u ovoj porodici. Horići imaju skoro dvadeset krava i junadi kao i mnoštvo ovaca.
Porodici Horić želimo još bolje rezultate rada i truda, a Ademu da njegovo stado bude što veće.

Hvala svima koji pomažu onima koji žele da rade, i pokušavaju da realizuju njihove ideje i olakšaju im život.

Tim Humanog Brda 2010 je pomogao mnogima, što bi bilo nemoguće bez naših članova i donatora.
Postanite naš član i pomozite vašim sugrađanima!

Javite nam se i pridružite se ohom humanom timu u dobročinstvu.

Tim Humanog Brda 2010
humano.brdo@live.at
HUMANO-BRDO.COM

 


 
 

mod racun