Pomoć za samohranu majku iz Sanskog Mosta

Došlo je vrijeme kada teško preživljavaju oni koji imaju primanja, a kamoli oni bez ikakvih primanja.To je već umijeće preživljavanja.


Čuvši za tešku situaciju u kojoj se nalazi Amra Nuhić, samohrana majka sa petero djece, tim Humanog Brda 2010 je shvatio ozbiljnost situacije i odlučio pomoći.


Njen Ajdin ima 13, Mehmed 6, Adna 5, Mejrema i Alma imaju po 3 godine. Najstariji sin trenutno živi u hraniteljskoj porodici.


Amra ima krov nad glavom i zaradi mjesečno 100 KM čisteći jednu firmu, ali to nije dovoljno ni da se plate računi. Ponekad im je obrok iz Narodne kuhinje -jedini obrok. Ponekad Amra skupi malo željeza pa proda i od toga zaradi koju marku.


Ona se obratila za pomoć dobrim ljudima, rekavši da nikada nije došla u ovakvu situaciju da njena porodica bude bukvalno gladna.


Ova hrabra žena moli da joj neko pomogne tako što će je zaposliti. Ona želi sa svojih 10 prstiju zaraditi platu za svoju porodicu.


Dok se to ne desi, pomozimo im da prežive.


Tim HB-a je porodici Nuhić uručio paket hrane u vrijednosto od 100KM. To nije rješenje njihovih problema, ali moramo znati da se niko njije rodio bez nafake i da se za svaki problem nađe neko rješenje.


Tim Humanog Brda 2010 želi Amri da se što prije zaposli i svojoj porodici obezbijedi bolje uslove za život.


Postanite naš član i pomozite Vašim sugrađanima
humano.brdo@live.at
HUMANO-BRDO.COM
 

 


 
 

mod racun