Pomoć pri samozapošljavanju

Od 2006.god., Humano Brdo 2010 na raznorazne načine pomaže ljudima širom BiH, a najviše ljudima na Brdu i u blizini Prijedora. Glavni cilj ove humanitarne organizacije je pomoći onima koji žele da rade i svojim radom i trudom obezbijede svojim porodicama ono što je neophodno za život.

Održan je sastanak 2014.godine sa predstavnicima svih mjesnih zajednica sa Brda i sa njima je dogovoreno kako konkretno pomoći porodicama na Brdu.

Zamišljeno je da se kroz projekat „Samozapošljavanje“ pomogne onima koji žele nešto da rade. Svi predsjednici mjesnih zajednica su bili zaduženi da održe sastanke sa svojim sugrađanima i obavijeste ih da mogu napraviti projekte i aplicirati za pomoć.

Humano Brdo 2010 je blagovremeno primilo 20 projekata i odobrena su sredstva za potpomaganje raznoraznih unosnih poslova.

Za ovaj projekt je aplicirao i Mirhet Pađan iz Hambarina.

To je čovjek koji se bori kroz život i živi od svoga rada i truda. Živi sa suprugom i dva sina  koji su jako vrijedni i pomažu ocu u svim poslovima. 

 Kćerka je studentica u Sarajevu. Stariji sin je završio srednje obrazovanje i već se zaposlio u Bingu. Mlađi je prva godina srednje škole.


Mirhet je aplicirao za kupovinu teleta, jer kako kaže hrane ima za stoku, a najviše se bavi poljoprivredom i stočarstvom. Tele je kupljeno od Velbašić Šerifa, također sa Hambarina i plaćeno je 650 KM . Mirhet ima namjeru kupiti još jedno tele pa da ih zajedno hrani.


Porodici Pađan želimo da u zdravlju i rahatluku  uspiju u svojoj namjeri i uzgoje bikove .


Porodica pađan je zahvalna onima koji su osmislili ovaj projekt, kao i onima koji su finansijskim sredstvima potpomogli njegovu realizaciju.

Tim Humanog Brda 2010


Postanite naš član i pomozite vašim sugrađanima!
humano.brdo@live.at
HUMANO-BRDO.COM

 


 
 

mod racun