Pomoć za Sbahudina Tatarivića iz Bosanske Krupe

Dok su jednima na umi kule i gradovi, drugi se bore za goli život.

Mladi Sabahudin Tatarević iz Bosanske Krupe je 2013. obolio od teške bolesti. On je samohrani otac osmogodišnjeg dječaka Mahmuta. Sabahudinu su  se po tijelu ukazale fleke u vidu lišajeva i borio se s krvavom stolicom i prolivom, sve dok se njegovo zdravstveno stanje nije znatno pogoršalo i dok mu nije dijagnosticirana  teška anemija krvi i oboljenje crijeva. Ležao je  u bolnici u Bihaću i  u Sarajevu gdje su doktori konstatovali da je njegova krvna slika jako loša i da je njegova bolest jako teška. U međuvremenu Sabahudin je mnogo izgubio na kilaži, ali je do prije 6 mjeseci bar bio pokretan. Već 6 mjeseci leži nepokretan i ima otvorene rane po tijelu. Najgore od svega je bilo to što se bio predao, što je bio izgubio volju za život. Primoran je stavljati pempas, jer može mrdati još samo rukama. Pije puno lijekova i ne smije svašta jesti (iako zbog slabog apetita ništa i ne može da jede). Par  puta je radio transfuziju krvi. Roditelji nisu u mogućnosti da finansiraju sve što je potrebno Sabahudinu za liječenje, te su zamolili dobre ljude da im pomognu.

Humano brdo 2010 je odlučilo bar malo porodici Tatarević ublažiti muke i donirati im 170 eura za Sabahudinovo liječenje.

Donatori su:

Hamulić Admir i Amra 50 €
Zulum Adnel i Sanela 50 €
Gredelj Ermin, Edin i Fajko 50 €
Karabašić Besim 20 €

Sabahudin se trenutno nalazi na liječenju u Tuzli i počeo se oporavljati. Rane su mu počele zamlađivati i može sjediti.
Roditeljima želimo da skupe snagu , izdrže sve i dočekaju da njihov dvadesetsedmogodišnji sin ponovo bude zdrav i ponovo bude dobar otac svome Mahmutu.

Sabahudine, uz tebe smo i želimo ti brz oporavak.

Tim Humanog Brda 2010

Postanite naš član i pomozite Vašim sugrađanima
humano.brdo@live.at
HUMANO-BRDO.COM
 

 


 
 

mod racun