Sufinansiranje plastenika za porodicu Pajić iz Bišćana

Humanitarna organizacija Islamic Aid je u saradnji sa Opštinom Prijedor raspisala javni poziv “Podrška plasteničke proizvodnje”.

Naime, građani su mogli aplicirati za ove plastenike uz obavezu uplate 20%  od predviđene cijene plastenika, što iznosi 490 KM.

Humano Brdo 2010 je donijelo odluku da pomogne 6 porodica koje budu ispunjavale uslove javnog poziva te dobile dovoljan broj bodova i stekle uslove za mogućnost doplate od 20 % da sufinancira tih 20 %.

Oni kojima je ostalo samo još da doplate tih 20 % sredstava, mogli su se obratiti Humanom Brdu 2010 za pomoć oko doplate.

Humano Brdo 2010 je prema svojim kriterijima odabralo šest porodica koje su aplicirale u opštinu. Od istih su samo četiri porodice ispunjavale uslove, te im je HB 2010 pomoglo doplativši im plastenike sa 490 KM.

Jedna od tih porodica je i familija Pajić iz Bišćana koja se je obratila HB da im se pomogne u sufinansiranju.

Hasan živi sa suprugom te je nezaposlen i nema penziju. Sa njim u domaćinstvu je sin Amel. Stariji sin Jasmin koji takođe ima dvoje djece živi u potkrovlju kuće te je nezaposlen.

Nadamo se da će ovaj plastenik dobro doći cijeloj familiji i da će vremenom uspjeti proširiti proizvodnju. Cilj akcije je pomoći familijama da sebi obezbijede koliko-toliku zaradu.

Postanite član Humanog Brda 2010 i olakšajte nekome život!

KOORDINATORI: LJUMANOVIĆ SELMIR i DŽAMASTAGIĆ OSMAN

 


 
 

mod racun