Zavrsena rekonstrukcija kuce za familiju Hamulic

Prosle godine objavljeno je pismo nase prijateljice Midhete Delkic o ucenici Amri Hamulic i njenoj familiji koji zive u Carakovu, odnosno zaseok Hamulici.

Familija je zivjela u kuci koja je imala dvije sobe sto je jako malo bilo za ovu porodicu. Krov je propustao, tavan je bio poluotvoren a u cijeloj obitelji niko ne radi. Ideju za rekonstrukciju kuce sam prvo prenio mojim prijateljima Amiru, Midhi, Fici i naravno Midheti koja nas je uputila na humanitarnu organizaciju Humano Brdo 2010. Sa prvim kontaktima smo se slozili da idemo zajedno u akciju, a naravno uz nas ste bili vi dragi nasi prijatelji koji ste sve ovo sto smo zamislili i ostvarili zahvaljujuci vama i vasim donacijama.

Takodje moram spomenuti i gradevinsku firmu GRADNJA MM, iz Sanskog Mosta, Stolariju Sakiba Kvrgica iz Vrhpolja, Sauda Begovica vodoinstalatera, TR Mix iz Kozarca i fondaciju SEDRA iz Holandije koji su pomogli u ovom nasem projektu.

Sta smo sve uradili na kuci Hamulic?

Pokrivanje i prekrivanje cijelog krovista te izolacija krovista, uradene su vanjske stepenice, postavljena vanjska stolarija, u potkrovlju uradjena je soba, kupatilo sa wc, hodnik i ostave.

Takodje moram napomenuti da je za Amru obezbjedena financijska pomoc za skolovanje i to prve godine vise medicinske skole. Urucen joj je i laptop a to je opet poklon od vas dragi donatori.

Ovdje bi se takodje zahvalio covjeku koji je nadgledao svu izgradnju kuce, Hamulic Fikretu te Kusuranu Fici a zatim humanitarnoj organizaciji HUMANO BRDO i grupi PRIJATELJI NASEG KRAJA.

I za kraj hvala svim donatorima, svim ljudima dobre volje koji su na bilo koji nacin pomogli ovaj projekat takodje da vam dragi Allah da zdravlja srece i da i dalje budete ispruzene ruke i velikog srca.

Mi dragi prijatelji iz HUMANOG BRDA I PRIJATELJI NASEG KRAJA idemo dalje i nadam se da cemo jos ovakvih zajednickih projekata raditi. Slike ce vam sve reci.

LEKA

Donator za skolovanje:

Enes i Senada Dedic iz Rizvanovica koji zive u Norveskoj, 1000 € za skolovanje Amre Hamulic.

Takodjer  je Amri urucena donacija iz Australije od 200 eura  koja je dosla na racun Leka- Mehmedagic a donator je Samira Dautovic.

Donacije na ziro-racun Humano Brdo 2010:

Iz GETEBORGA 300 €

Merhamet Svedska 200 €

Almir  Muhic - Cani 100 €

Samir Mujadzic  100 €

Irman Islamovic  275 KM

Causevic Mustafa 50 €

Luay Sayed 230 €

Hermin i Melisa Mujadzic  80 €

Muharemovic Velida 50 €

Kadiric Alen 90 €

Travljanin Sejad 50 €

Rasim Golubic 50 €

Vejsil Golubic 50 €

Islamcevic Hana 50 €

Derer Betina 50  €

Bevab Haris 20 €

Ismeta Fazlic 50 €

Admira Filovic 20 €

Hamulic Mensur 20 €

Karabasic Besim 50 €

Gashi Mirsad 50 €

Ejupovic Senad 50 €

Donacije na ziro-racun Sedre:

Fondacija Sedra  310 €

Fam. Mehmedagic 25 €

NN 30€

Ishak Lizde 25 €

E. Karagic 50 €

Donacije na ziro-racun Prijatelji Naseg Kraja:

Prijatelji naseg kraja 725 €

Mujcic  Mirzet 100 KM

Besic Asim 120 KM

Susic Adis 100 €

Donacija od Starogradske Lipe:

Starogradske Lipe 200 KM

Posebna pohvala ide ovom udruzenju u osnivanju i zelimo im sve najbolje u njihovom daljem radu.

 

ZA UVECANJE KLIKNITE FOTOGRAFIJU!
 

 

 


 
 

mod racun