Sufinansiranje plastenika za porodicu Čirkić iz Čejreka

Humanitarna organizacija Islamic Aid je u saradnji sa Opštinom Prijedor raspisala Javni poziv “Podrška plasteničke proizvodnje”.

Naime, građani su mogli aplicirati za ove plastenike uz obavezu uplate 20%  od predviđene cijene plastenika, što iznosi 490 KM.

Humano Brdo 2010 je donijelo odluku da pomogne 6 porodica koje budu ispunjavale uslove Javnog poziva, dobile dovoljan broj bodova i stekle uslove za mogućnost doplate od 20 % da sufinancira tih 20 %.

Oni kojima je ostalo samo još da doplate tih 20 % sredstava, mogli su se obratiti Humanom Brdu 2010 za pomoć oko doplate.

Humano Brdo 2010 je prema svojim kriterijima odabralo šest porodica koje su aplicirale u Opštinu. Od istih su samo četiri porodice ispunjavale uslove ,te im je HB 2010 pomoglo doplativši im plastenike sa 490 KM.

Druge dvije porodice koje su aplicirale u saradnji sa HB 2010 ,nisu ,na žalost, imale dovoljnog broja bodova, te je njihova molba odbijena od strane izvođača projekta.

U međuvremenu smo dobili informaciju da su dvije porodice aplicirale direktno u Opštinu pa su se kasnije obratile HB 2010 za pomoć koja im je pružena ,jer su zadovoljavali kriterije ovog projekta.

Među ove 4 porodice, koje su prošle na Javnom pozivu i blagovremeno se obratile Humanom Brdu 2010 za sufinanciranje, je familija Čirkić iz Čejreka.

Demobilisani borac Armije  Bosne i Hercegovine Sadik Čirkić   živi sa suprugom   i dva sina i nezaposleni su. Plastenik će im dobro doći da se mogu kvalitetno baviti plasteničkom proizvodnjom i zaraditi koju marku za svoju  porodicu.

Čirkići se zahvaljuju HB-u na ovoj lijepoj gesti i pomoći koja je za njih od velike važnosti.

Postanite član Humanog Brda 2010 i olakšajte  nekome  život!

KOORDINATORI: LJUMANOVIĆ SELMIR
                               DŽAMASTAGIĆ OSMAN

 


 
 

mod racun