Pomoć pri samozapošljavanju

Od 2006 god., Humano Brdo 2010 na raznorazne načine pomaže ljudima širom BiH, a najviše ljudima na Brdu i u blizini Prijedora. Glavni cilj ove humanitarne organizacije je pomoći onima koji žele da rade i svojim radom i trudom obezbijede svojim porodicama ono što je neophodno za život.

Održan je sastanak 2014.godine sa predstavnicima svih mjesnih zajednica sa Brda i sa njima je dogovoreno kako konkretno pomoći porodicama na Brdu.

Zamišljeno je da se kroz projekat „Samozapošljavanje“ pomogne onima koji žele nešto da rade. Svi predsjednici mjesnih zajednica su bili zaduženi da održe sastanke sa svojim sugrađanima i obavijeste ih da mogu napraviti projekte i aplicirati za pomoć.

Humano Brdo 2010 je blagovremeno primilo 20 projekata i odobrena su sredstva za potpomaganje raznoraznih unosnih poslova.

“Ko radi- ne boji se gladi.”Ova narodna poslovica u potpunosti opisuje mladog Mirnesa Mulalića. On živi u Hambarinama sa majkom, suprugom i kćerkom. Dijete je šehida, koji je 92 ubijen na Miskoj Glavi. Jedino primanje u domaćinstvu je penzija koju dobije majka.

Mirnes je odlučio da svojim radom finansijski unaprijedi svoje domaćinstvo. Vrijedan je i zasadio je maline na površini od pola dunuma. Prošle godine je imao prinos od 600 kg, što je prodao otkupljivačima iz Sanskog mosta. Pošto nema puno obradive površine, iskrčio je pola dunuma šume da može posaditi i povrće.

Humano Brdo 2010 je pomoglo Mirnesu Mulaliću kopovinom onoga što mu je potrebno za malinarstvo. Kupljena mu je prskalica, mreža, žica i crijevo za navodnjavanje u vrijednosti 789,50KM.

Pridruzite nam se, budite član Humanog brda 2010 i pomozite u realizaciji raznoraznih malih projekata koji su od velikog značaja.

 


 
 

mod racun