Pomoć pri samozapošljavanju

Od 2010 godine, Humano Brdo 2010 na razno razne načine pomaže ljudima širom BiH, a najviše ljudima na Brdu i u blizini Prijedora. Glavni cilj ove humanitarne organizacije je pomoći onima koji žele da rade i svojim radom i trudom obezbijede svojim porodicama ono što im je neophodno za život.

Održan je sastanak 2014 godine sa predstavnicima svih mjesnih zajednica sa Brda i sa njima je dogovoreno kako konkretno pomoći porodicama na Brdu.

Zamišljeno je da se kroz projekat „Samozapošljavanje“ pomogne onima koji žele nešto da rade. Svi predsjednici mjesnih zajednica su bili zaduženi da održe sastanke sa svojim sugrađanima i obavijeste ih da mogu napraviti projekte i aplicirati za pomoć.

Humano Brdo 2010 je blagovremeno primilo 20 projekata i odobrena su sredstva za potpomaganje različitih unosnih poslova.

Projektom samozapošljavanja obuhvaćen je i Nasić Mustafa iz Rakovčana. Mustafa živi  sa svojom ženom i preživljavaju isključivo od svoga rada.

Od samog povratka na Brdo davne 2000 godine, Mustafa se bavi  poljoprivredom.  Ima krave i telad. Posjeduje traktor i neophodne priključke kako bi mogao pripremati hranu za stoku. Posadio je i dva dunuma malina pa se nada dobrim prinosima.

Mustafa je projektom aplicirao za građevinski materijal kako bi mogao da proširi i preuredi štalu. Njegov projekt je dobio pozitivan odgovor i kupljen mu je građevinski material u vrijednosti 500 eura: lim za krov, betonski blokovi, rogovi i cjement.

Znajući da su Nasići jako vrijedni, mi im želimo da ih sreća posluži pa da uživaju u blagodatima svoga rada. Nasići se zahvaljuju Humanom Brdu i svima onima koji su podržali ovaj projekt.

Lijepo je znati da ima rodoljuba svuda po svijetu koji su uvijek spremni pomoći ljudima u svom zavičaju. Zato poručujemo svima: «Budite i vi dio Humanog Brda 2010».

 

 


 
 

mod racun