Pomoć pri samozapošljavanju

Od 2010 godine, Humano Brdo 2010 na razno razne načine pomaže ljudima širom BiH, a najviše ljudima na Brdu i u blizini Prijedora. Glavni cilj ove humanitarne organizacije je pomoći onima koji žele da rade i svojim radom i trudom obezbijede svojim porodicama ono što im je neophodno za život.

Održan je sastanak 2014 godine sa predstavnicima svih mjesnih zajednica sa Brda i sa njima je dogovoreno kako konkretno pomoći porodicama na Brdu.

Zamišljeno je da se kroz projekat „Samozapošljavanje“ pomogne onima koji žele nešto da rade. Svi predsjednici mjesnih zajednica su bili zaduženi da održe sastanke sa svojim sugrađanima i obavijeste ih da mogu napraviti projekte i aplicirati za pomoć.

Humano Brdo 2010 je blagovremeno primilo 20 projekata i odobrena su sredstva za potpomaganje različitih  unosnih poslova.

Isak Brkić iz Čarakova je takođe aplicirao za projekat samozapošljavanja. On živi sa suprugom i kćerkom koja je studentica u Bihaću. Brkići se inače bave poljoprivredom ali Isak kao i njegova supruga idu i na dnevnicu te na taj način preživljavaju i školuju kćerku.

Koordinator Humanog Brda 2010 je prisustvovao kupoprodaji teleta, koje je kupljeno od Brkić Muharema iz Čarakova. Tele je staro šest mjeseci i koštalo je 1200KM.

HB je učestvovalo u kupovini sa 500 eura, a naš donator iz USA, N.E. je pomogao sa 90 eura.

Brkići su jako sretni i ova pomoć im puno znači. Zahvaljuju se HB 2010 na realizaciji njihovog projekta.

Nema ljepšeg osjećaja nego znati da ste pomogli nekome ko je trenutno u teškoj situaciji i da ste nekome izmamili osmijeh na lice.

- Pridruzite nam se, budite i vi dio Humanog Brda 2010.

 

 


 
 

mod racun