Apel za pomoć i donacija ovaca za Senada Ćordića iz Bosanskog Novog

Članovi Humanitarne organizacije Sadaka su nedavno posjetili porodicu Ćordić u Bosanskom Novom i pomogli im kupovinom osnovnih životnih namjernica. Utvrdivši njihovo teško socijalno stanje i veliku borbu za život, članovi Sadake su se obratili i Humanom Brdu 2010 i zamolili da se pridruži i pomogne ovoj porodici.

Demobilisani borac Armije BiH, Senad Ćordić iz Bosanskog Novog, naselje Urije/Brda, zaista treba pomoć dobrih ljudi. U to se je uvjerio i koordinator Humanog brda 2010 pri obilasku ove porodice. Hrabri borac Armije BiH bio je u Sedmom korpusu, stao je u odbranu svoje domovine među prvim borcima koji su je branili.

Danas Senad živi sa suprugom, sinom, kćerkom i njenom bebom. Bez ikakvih su primanja u teškim uvjetima za život. Struje u kući nema već nekoliko mjeseci, jer nema otkud da plati dug u iznosu od 1.600,00 KM. Vlaga je primijetna na svim zidovima u kući. Senad sa svojim sinom danas radi sve i svašta da bi zaradili koju marku kako bi preživjeli. Oni samo znaju kako preživljavaju teške dane svog života.

Nemoguće je riječima opisati kakav je njihov život. Oni zapravo žele zarađivati sebi za život, ne žele čekati kada će im neko udijeliti milostinju. Izrazili su želju da imaju kravu, kozu ili ovce, jer bi im to bio podsticaj za dalji rad, a prije svega obezbijedili bi sebi hranu, mlijeko i mliječne proizvode.

Humano Brdo 2010 se odazvalo pozivu Sadake da se pridruži u pomoći porodici Ćordić. Izdvojeno je 400 eura za kupovinu 3 ovce i 3 jagnjeta. Ovce su kupljene od mladog čovjeka sa Brda koji ima višečlanu porodicu, nema stalno zaposlenje, a pravi i kuću. Ovom donacijom podstičemo i stočarstvo na ovim prostorima.

Senad se mnogo zahvaljuje Humanom Brdu na vrijednoj donaciji. Nadamo se da će ljudi koji vole da čine dobročinstvo obradovati i pomoći Senada i njegovu porodicu i vratiti mu ljudsko dostojanstvo koje zaslužuje.  

Ovom prilikom pozivamo sve dobre ljude da doniraju novac da ovoj porodici platimo struju i saniramo kuću kako im vlaga nebi narušila zdravlje.

Vaše donacije možete uplaćivati na žiro račun:
Humano Brdo e.V.  
Bank:Oberbank  Traun
IBAN:AT901500300761068915
BIC: OBKLAT2L  

ili Putem Pay Pal-a humano.brdo@live.at  naznaka ” za Senada”

 

 

 


 
 

mod racun