Pomoć pri samozapošljavanju

Od 2010 god., Humano Brdo 2010 na razno razne načine pomaže ljudima širom BiH, a najviše ljudima na Brdu i u blizini Prijedora. Glavni cilj ove humanitarne organizacije je pomoći onima koji žele da rade i svojim radom i trudom obezbijede svojim porodicama ono što je neophodno za život.

Održan je sastanak 2014.godine sa predstavnicima svih mjesnih zajednica sa Brda i sa njima je dogovoreno kako konkretno pomoći porodicama na Brdu.

Zamišljeno je da se kroz projekat „Samozapošljavanje“ pomogne onima koji žele nešto da rade. Svi predsjednici mjesnih zajednica su bili zaduženi da održe sastanke sa svojim sugrađanima i obavijeste ih da mogu napraviti projekte i aplicirati za pomoć.

Humano Brdo 2010 je blagovremeno primilo 20 projekata i odobrena su sredstva za potpomaganje različitih unosnih poslova.

Realizacija ovog projekta je započeta u januaru 2017.

Svoj projekat je Humanom Brdu  blagovremeno dostavila  familija Poljak iz Rakovčana.             
Nail, po nadimku Ićo, je izrazio želju da mu se pomogne pri kupovini traktorskog priključka rotobrnače, koji mu je neophodan za radove u poljoprivredi.

Znajući Naila kao vrijednog čovjeka, Humano Brdo 2010 je ocijenilo njegov projekat prihvatljivim, te mu je donirano 500 eura za ovaj priključak koji je skuplji, pa je Nail namirio nešto novca i kupio ga.

Familija Poljak se zahljuje Humanom Brdu na donaciji, jer će im poslovi na njivi biti znatno olakšani.

 


 
 

mod racun