Nabavka knjiga za biblioteku

Knjiga nikada dosta. Koliko god da ih nabavimo, uvijek će postojati one koje fale. Naša biblioteka broji oko 5.000 naslova i možemo s ponosom reći da imamo različite literature i da svako može naći ponešto za svoj ukus. Uistinu, izbor je veliki, ali možemo reći da je najmanje onoga što je neophodno za obrazovanje a to je školska lektira. Prije tri godine, od već tada bogatog knjižnog fonda, biblioteka je brojala svega 10 lektira predviđenih za učenike od 6. do 9. razreda. Taj fond je u prethodne tri godine uveliko povećan, što kupovinom za koju je pare izdvojilo Humano Brdo 2010, što donacijama naših domaćih intelektualaca i pisaca i naših ljudi iz dijaspore koji razumiju problematiku nedostatka školske lektire.

Ovih dana je Humano Brdo 2010 izdvojilo 250 eura za kupovinu knjiga.

Kupljeno je 60 knjiga izdavačke kuće „Svjetlost“, Sarajevo. U najvećem broju su školske lektire, a ostalo su vrijedne knjige za sve uzraste.

Radi se o jako vrijednim knjigama koje su u knjižarama mnogo skuplje. Dobili smo ih povoljno, jer su kupljene od čovjeka koji je radio u „Svjetlost“, budući da se firma raspala, on je umjesto plata dobio knjige. Ovom kupovinom je učinjeno i dobro djelo, pored toga što smo obogatili naš knjižni fond, pomogli smo i jednoj porodici.

 

 


 
 

mod racun
 
Â