Stipendije za studente

Već nekoliko godina za redom, Humano Brdo 2010, uz pomoć svojih članova i donatora, obezbjeđuje  određena sredstva za stipendije naših studenata. Posebno veliko hvala našim donatorima kao prvo čovjeku velikoga srca, iz Australije, Muhić Almiru, koji je donirao određenu sumu novca za stipendije i nasoj Samri Musić koja je uplatila 100 EUR za nase studente.

Budući da je većina studenata u teškoj materijalnoj situaciji, ova jednokratna sipendija u vrijednosti od 200 ili 250 eura, mnogo će im pomoći u daljnjem školovanju. Studenti su zahvalni Humanom Brdu 2010 na ovim vrijednim donacijama.

Stipendije od Humanog Brda za skolsku godinu 2015/2016 je dobilo četrnaest studenata i to: Dedić Amina, Redžić Anela, Redžić Selma, Mujkanović Jasmina, Ramulić Neira, Kučković Agnesa,Džamastagić Almedin, Pečenković Edi, Softić Zeid, Semanić Alen, Šljivar Edi, Topalović Ajdin, Siječić Jasna i Delkić Emina.

Pored ovih stipendija, novčana sredstva za još dvanaest studenata, obezbijedili su studenti iz Austrije.

Deset studenata je dobilo po 250 eura i to: Duratović Erna, Žerić Anita, Žerić Rešid, Ališić Medina, Kučković Agnesa, Trnjanin Mirza,  Ćatić Emina,  Pečenković Edi, Dedić Šejla, Cetin Mirnes,  a  po 200 eura su dobili: Mujkanović Merima i Čaušević Muamer.

Zahvaljujući brižnim donatorima u zadnji trenutak su odobrene još tri stipendije sa pĺ 200 eura za Almu Kadirić, Muamera Budimlića i Dženana Ramića.

Sa ovim stanjem se akcija za studente za školsku godinu 2015/2016 i okončala.

Studenti se od srca zahvaljuju Humanom Brdu 2010, studentima iz Austrije, Muhić Almiru, Musić Samri i svim ostalim donatorima  kojima su studenti i obrazovanje prioritet.

Veliko hvala svima onima koji podržavaju i potpomažu obrazovanje, jer obrazovanje je ključ uspjeha i putokaz za ljepši i kvalitetniji život.
 

ZA UVECANJE KLIKNITE FOTOGRAFIJU!

 

 

 


 
 

mod racun
 
Â