Obavijest za clanove i molba nasima dalekoj Australiji

Dragi clanovi Humanog Brda 2010, nasa je duznost informisati sve one koji nisu izmirili clanarinu za ovu godinu da to sto prije urade, da bi na vrijeme mogli planirati nove akcije za iducu godinu.

Pozivamo i one koji nisu do sad bili clanovi, da nam se pridruze i uclane sa 5 eura ili dolara mjesecno. Nadamo se da vecina nas moze izdvojiti tu sumu kako bi smo pomogli nase sugradjane u domovini koji zive u jako teskim uslovima.
Vecina nas koji smo bili na odmoru i ove godine, imali smo priliku da vidimo i da se uvjerimo u probleme u kojima se pojedine osobe i familije nalaze.

Pomoc je potrebna za djecu, omladinu, studente, samohrane majke, kao i za starije osobe. Svi vidovi pomoci su dobro dosli od novcanih priloga, hrane, pempasa, odjece, obuce, skolskih udzbenika, gradevinskog materijala, drva itd.

Nasim ljudima u domovini je potrebna kako financijska tako i moralna podrska, zato vas molimo da obidite i obradujte koga mozete za vrijeme vaseg odmora.

Ovom prilikom specijalno pozivamo nase ljude iz Australije da nam se pridruze. Veliki je broj nasih Prijedorcana u toj prekrasnoj, dalekoj zemlji a neki od njih su vec clanovi HB2010. Kao primjer mozemo navesti Almira Muhica zvanog Cani o kojem smo planirali pistai vise u nekom skorijem javljanju. Cani je dobar primjer vrijednog Bosanca, humanog covjeka i patriote koji se pocesto zalaze da svojim ucestalim donacijama obraduje mnoge familije u nevolji.

Humano Brdo do danas nema svog koordinatora u Australiji tako da se nadamo da ce neko od vas dobrovoljno uzeti na sebe tu funkciju i na taj nacin pomoci da se svi oni koji to iskreno zele, okupe oko Humanog Brda. Sto nas je vise dragi nasi, bice nam svima bolje i prijatnije kada svojim zalaganjem i donacijama uspijemo pokrenuti vece akcije i tako aktivirati nase stanovnistvo da opstane na svojim prostorima. Jedan dobar primjer je akcija Kurbani o kojoj cemo vam uskoro pisati opsirnije.

Molimo vas da se javite na mail adressu organizacije ili putem socijalnih medija. Ucinite taj korak i postanite dio Humanog Brda 2010.

Svima hvala na do sada odradenom i idemo dalje dragi nasi.
Vase uplate mozete vrsiti na ziro-racun organizacije:

Humano Brdo e. V.

Banka : Oberbank Traun

IBAN: AT 901500300761068915

BIC/Swift: OBKLAT2L

Ili putem paypala: http://www.humano-brdo.com/bankpal.php


Vas Radni Tim HB 2010

 


 
 

mod racun