Vrijedna donacija za Dječiju biblioteku

U Hambarinama, u Domu kulture se nalazi divna biblioteka koju je Humano Brdo 2010 obezbijedilo za sve povratnike Brda i okoline. Nazvana je Dječija biblioteka.

Iako sadrži raznovrsnu literaturu, biblioteka posjeduje mnoštvo strane literature, tako da svako ko ljeto provodi na Brdu može pronaći nešto za svoju dušu i uživati čitajući. Iako smo dobili par donacija lektira, naša biblioteka ipak ima oskudan lektirni fond.

Prepoznavši važnost postojanja ove biblioteke, javio nam se naš koordinator iz Švicarske Nedžad Bilalović koji je uputio Zeida Mešića presjednika džemata Kula iz Švicarske sa namjerom da pomogne našoj biblioteci sa 1000 knjiga francuske literature. Zeid je ispunio svoje obećanje i u prvoj turi biblioteci dostavio 300 vrijednih knjiga.

Uz knjige, biblioteci je poklonio i jedan laptop. Obećao je da će i ostale knjige dostaviti i da će biblioteci pokloniti još jedan laptop. Hvala našem koordinatoru Nedžadu kao i Zeidu od srca što misle na svoj kraj i pomažu mu na pravi način. Oni znaju da je znanje moć. Nas će jednoga dana nestati, a knjige će ostati. Knjige su dragocjene i treba ih dobro čuvati.

Zeid nam je dobar primjer i hvala mu. Svi koji žele mogu našoj biblioteci pomoći donirajući knjige.

Vaš bibliotekar, prof. Selmir Ljumanović

 

ZA UVECANJE KLIKNITE FOTOGRAFIJU!

 

 


 
 

mod racun
 
Â