Pomoć za familiju Prozor

Humano Brdo 2010  je za familiju Prozor iz Donje Ljubije uplatilo priključak struje u visini od 743KM. Za 250KM su kupljene utičnice, prekidači, kabal, indikator itd.

Radovi na kući su pri samom završetku. Ostalo je još pođenje soba, pločice u kupatilu i kuhinji te okrečiti prostorije tako da bi familija mogla u što skorije vrijeme da useli.

U donjem spratu kuće je wc, hodnik, dnevni boravak i stepenište za potkrovlje na kojem su takođe urađene dvije sobe. Lijep raspored za omanju ali funkcionalnu kuću.

Pokretači i realizatori projekta su Sarajlić Suad iz Ljubije i Muhamed iz Sanskog Mosta. Oni su se ovom prilikom zahvalili HB na sredstvima i učešću, kako finansijski, tako i u logistici jer mnoge druge donacije koje su pristigle, bile su uručene  u saradnji ili u prisustvu koordinatora HB.

Kao primjer mozemo navesti donaciju iz Švedske u vrijednosto od 1400 eura. Akciju prikupljanja novčanih sredstava u Švedskoj su pokrenule Arijana Brojanac i Mirela Tenić. One su zajedno sa svojom rodbinom, komšijama i ljudima dobre volje na ovaj način htjele koliko toliko da doprinesu da se krov nad glavom za familiju Prozor privede kraju.

Kako smo informisani da je i od opštine  odobreno 2250KM za materijal. Ovakav pozitivan gest od organa vlasti je za pozdraviti. Nadamo se da će i u budućnosti nastaviti  da pomažu  povratničke familije u fazi etabliranja.

Familija Prozor se isto zahvalila HB na finansijskoj  podršci kao i učešću od samog početka gradnje njihove kuće.  

Završetkom radova familija će dobiti 80 m2 stambenog prostora koji će udomiti familiju sa tri kćeri od kojih je najstarija 7 razred a srednja je 1 razred osnovne škole. Najmlađa je samo 3 godine. Djevojčice su presretne jer će konačno dobiti svoju dugo čekanu  sobu. HB 2010 im želi sve najbolje u njihovom novom i toplom  domu.

S poštovanjem,

Džamastagić Osman

 

ZA UVECANJE KLIKNITE FOTOGRAFIJU!

 

 


 
 

mod racun
 
Â