Pomoć za Seada Hasanagića iz Donje Ljubije

Kao koordinator HB obišao sam Seada Hasanagića iz Donje Ljubije koji već par dana boravi u bolnici u Prijedoru. Sead je otac petero zlatne djece i to četiri sina i jedne kćeri od kojih je kćer udata.

Sead je odavno obolio na srce. Imao je već dva srčana infarkta i ugrađena su mu 3 stenta. U zadnje vrijeme nemože da diše i u bolnici mu je priključen kisik 24 sata. Trebao bi u Banja Luci izvršiti još jednu operaciju  kako bi ugradio aparat CRTD, a taj aparat ima funkciju da potpomaže rad srca. U zadnje vrijeme Seadu se pojavljiva i voda u tijelu. Sve se zaredalo jedno za drugim a pitanje je kako će to Sejad sve izmoći.

Pripadnik je bio Armije BiH. Živi u Ljubiji bez ikakvih primanja sem 125KM dječijeg doplatka od kojih troši 60KM za mjesečne karte za prevoz djece do škole.

Pitao sam ga da li ima potrebu za nečim, na što je odgovorio da mu je potrebna hrana za familiju i ako se može šta od financija obezbijediti kako bi žena mogla da ode u Banja Luku da bih ubrzala termin za operaciju.  Za struju duguje 2000KM, te je napravio dogovor sa elektro firmom da u ratama plaća dug.

Paket hrane sam takođe otjero u Ljubiju. Takođe želim da naglasim da je Sutka ispred Merhameta Prijedor dodjelila veću količinu gardarobe kako za Mjesnu zajednicu tako i za familiju Hasanagić.

Svi koji su zainteresovani da pomognu borcu Seadu neka se jave Humanom Brdu 2010.

 S poštovanjem, Džamastagić Osman


 

 


 
 

mod racun
 
Â