Nova beba se rodila na Brdu


Proteklih mjesec dana nakon jakih magli na naš grad spustile su se snježne nepogode. Činilo se kao da je u momentu život skroz utihnuo.

Ovih dana ponovo zrake sunca a danas i 20 stepeni koje su otopile velike naslage snijega i omogućile posjetu jednoj porodici. Na kraju Rakovčana, preko podivljale i zapuštene pruge, visoko uz Brdo, jedna nova zraka sunca neda da život utihne na Brdu.

Mali dječak Ervin rodio se prije dva i po mjeseca i naše neumorno Humano Brdo darovalo ga je sa 100 eura. Nakon toga jedan bračni par koji također neumorno prati rad Humanog Brda i pomaže mnogobrojne akcije i ovaj je put otvorio svoje dlanove i novčanom hedijom pomogao porodicu Hodžić Edina i Sabine, roditelje maloga Ervina. Da im olakša dolazak bebe i izraze dobrodošlicu na ovaj svijet, prepun teških svakodnevnih dešavanja . Ipak, ma kako se činila ponekad siva i teška bosanska svakodnevnica, ma kako gorka bila spoznaja masovnog odlaska mladih ljudi iz našeg grada, rođenjem svake bebe rađa se nova nada.

Za naš grad, za naše Brdo i za sve male bebe rođene i one koje će se tek, ako Bog da, roditi. Mladi bračni drugovi Samir i Vanesa su prepoznali važnost pomaganja opstanka povratnika na njihovim ognjištima. Najveća garancija tome jeste rađanje djece.
Roditelji dječaka Ervina zahvalni su na uručenoj donaciji koju su izrazili lijepim riječima zahvale.

Bračnom paru Vodenčarević Samiru i Vanesi veliko hvala uz molbu Bogu da im se nafaka poveća i da njihove ruke uvijek budu ruke koje udjeljuju i pomažu. Jer svako ulaganje u djecu je zasigurno dobra investicija. Živjeli i mnogo nam se djece još rodilo. Amin!

Midheta Delkić

 


 
 

mod racun
 
Â