Požar na kući u Bišćanima – akcija u toku

Jutros je porodičnu kuću Mrkalj iz Bišćana zahvatio požar koji je na gornjem spratu i na krovu kuće načinio znatnu materijalnu štetu. Samo prisebnost porodice spriječila je  veću štetu a najvažnije od svega je da nikom od članova porodice  ništa nije bilo.

U kući živi Mrkalj Vernes sa suprugom i dvoje djece. Njegov sin je upravo bio u sobi u kojoj se desio požar ali srećom pa je Vernes na vrijeme primijetio i izvukao dječaka.

Brzim angažovanjem vatrogasne službe,  požar je zaustavljen znatno brzo, ali na žalost ipak je prouzrokovana velika šteta. Požar je zahvatio gornji sprat kuće i to dječiju sobu, kupatilo i hodnik, a izgorjelo je i pola krova.

Komšije su također odmah pridošle u pomoć i već danas je znatan dio izgorjelog materijala uklonjen, kao i saniranje nekih dijelova krova, radi mogućnosti kiše i drugih nepogoda.  Budući da je danas nedelja i da preduzeća za prodaju materila ne rade, odlučeno je već sutra da se ide u kupovinu neophodnog materijala.

Na licu mjesta bili su prisutni koordinator HB 2010 Osman Džamastagić, kao i Odbornik u Gradskoj skupštini grada Prijedora Mirsad Duratović  i mnogi drugi koji su izrazili žaljenje a i uputili obećanje da stoje na raspolaganju za svaki vid pomoći ovoj familiji.

Dogovoreno je da se organizuje pomoć preko Humanog Brda 2010, ali da će se pokušati pronaći još donatora.

Humano Brdo poziva sve vas koji ste u mogućnosti da pomognete ovu akciju, da svoje donacije šaljete putem žiro-računa ili Pay Pala.

Humano Brdo e. V.
Banka : Oberbank Traun
IBAN: AT 901500300761068915
BIC/Swift: OBKLAT2L
Naznaka: za familiju Mrkalj

http://www.humano-brdo.com/bankpal.php

 

ZA UVECANJE KLIKNITE FOTOGRAFIJU!

 

 


 
 

mod racun
 
Â