Pomoc za djecaka Riada


Humano Brdo 2010 je dobilo apel za pomoc sestogodisnjem djecaku Riadu Dubravcu iz Zenice. Nasa saradnica na terenu Emina Dedic Kameric javlja da je Riad nepokretan i prikovan je za kolica. O njemu se stara njegov otac Sadzid i sestra Lamija koja pohada peti razred osnovne skole.

Rijadova majka Lejla je rano umarla od zalosti kad je saznala da njen sin boluje od opake bolesti quadnparesis spastica pp diparesis, kako stoji na nalazu ljekara. Ukratko radi se o cerebralnoj paralizi tijela.

Da bi Rijad koliko toliko mogao da se bori sa bolescu potrebne su mu redovne terapije i banje. Tretmani u banji su besplatni za bolesnika ali je potrebno da djecak ima pratnju svoga oca uz kojeg se osjeca sigurno i spokojno.

Cijena za osobu koja prati bolesnika je 55 KM po jednom danu. Riadov otac je nezaposlen i nije u mogucnosti da obezbijedi dovoljno novca da bi pratio Riada na sve potrebne tretmane.  

Humano Brdo je doniralo 250 eura jednokratne pomoci za Riada. Nadamo se da ce ova skromna donacija pomoci Riadu i njegovoj maloj porodici na njihovom mukotrpnom putu za bolji i kvalitetniji zivot djecaka.

Za vise informacija o ovom slucaju se mozete obratiti direktno kod Riadovog oca Sadzida. https://www.facebook.com/sadzid.dubravac?fref=photo
 

 


 
 

mod racun