Lete, lete laste - dijete s knjigom raste


I ove godine kao i prošle, u Dječijoj biblioteci Humanog Brda 2010, je upriličena svačanost povodom rođendana naše drage pjesnikinje Nasihe Kapidžić- Hadžić.

Njena pjesnička ostvarenja su ostavila duboke tragove u djetinjstvu mnogih ljudi. Njene pjesme djeca uče i danas i vjerovatno će ih uvijek i učiti jer su jako slikovite, interesantne i poučne.

Prošle godine smo obilježili Nasihin rođendan tematskom priredbom Vezeni most. Ove godine je to bilo nešto drugačije. Geslo ovogodišnjeg druženja s knjigom je bilo:”Lete, lete laste- dijete s knjigom raste.”

Koordinator Humanog Brda 2010 je želio provjeriti koliko su to djeca “porasla” čitajući knjige. Nastavnica Mirela Ljumanović i učiteljica Oljača Jelena su pripremile učenike za malo takmičenje. Učenici nižih razreda su pravili maske sa likovima svojih najdražih književnih likova i recitovali stihove pjesama Nasihe Kapidžić-Hadžić, dok su učenici viših razreda uz pravljenje maske govorili o knjigama koje su njima najdraže.

Budući da su sva djeca divna i da su pokazala ljubav i interesovanje prema pisanoj riječi, svi su oni zaslužili simboličnu nagradu. Humano Brdo 2010 je omogućilo kupovinu paketića za sve učesnike našeg malog takmičenja. Danas su svi takmičari bili pobjednici i dobili su paketiće sa slatkišima.

Hvala čika-Šimi Ešiću što je pokrenuo ovaj projekat i hvala Humanom Brdu 2010 za kupovinu paketića u vrijednosti od 200 KM.

Hvala našoj djeci što su se zaljubila u književnost i odlučila da rastu uz knjigu!

Vaš bibliotekar, prof. Selmir Ljumanović


ZA UVECANJE KLIKNITE FOTOGRAFIJU!

 

 


 
 

mod racun
 
Â