Subfinansiranje sredstava za naše povratnike


Humano Brdo 2010 je učestvovalo u subfinansiranju nabavke mješaone za stočnu hranu za familije Zelenkić Envera iz MZ Ćela i Halida Hegića iz MZ Bišćani.

Tri porodice sa Brda, Ljubije i Ćele su u decembru prošle godine aplicirali za razlicita sredstva kod opštine Prijedor. Jedan od uslova koje su trebali ispuniti je bio da svaka od porodica same obezbijede 30% finansija od nabavne cijene aparata za koje su aplicirali.

Jedna familija je aplicirala i za plastenik ali na žalost su samo ove dvije porodice ispunile uslove za dodjelu ovog tipa uredaja.

Humanom Brdu nije poznat način na koji su se ove molbe rješavale pri opštini Prijedor ali je organizacija bila spremna podržati sve tri familije.

Kasnije smo saznali da je još jedna familija bila zainteresovana ali da nisu uspjeli na vrijeme dostaviti dokumentaciju do opštinskih organa.

Familije Zelenkić i Hegić su dobile pomoć u visini od 700KM svaka. Nadamo se da će pozitivno i maksimalno iskoristiti ovu mogućnost za dalje unaprjeđenje svog rada i time omugućiti dovoljno sredstava za samozapošljavanje.

Osim ovakvih molbi Humano Brdo je zaprimilo i veći broj molbi za dodjelu plastenika i sitnije stoke. Organizacija ima u planu da blagovremeno uvaži sve došadasnje molbe tako da vas molimo za još malo strpljenja.

Humano Brdo 2010 radi isto na jednom većem projektu za  podsticaj samozapošljavanja na našem području. O tome ćemo vas blagovremeno informisati.

 


 
 

mod racun
 
Â