Akcija Kurbani uspješno realizovana


I ove godine preko Humanog Brda 2010 je uspješno organizovana i realizovana akcija kurbani.

Uplaćena su 143 kurbana. Kupljeno je 20 krava (5 krava u 5 kurbana i 15 krava u 7 kurbana) i 13 ovnova.  Skoro svi kurbani kupljeni su od ljudi sa Brda. Jedna krava je kupljena u Suhači i 10 ovnova u Sanskom Mostu.

Sve krave i ovce je pregledao veterinar i utvrdio da se mogu klati za kurbane. Hodže su obišle sva mjesta klanja kurbana, utvrdili ispravnost i proučili dovu.

U ova 143 kurbana je bilo oko 5 tona mesa. Za uspješnu realizaciju ove akcije možemo pohvaliti 23 radnika. Kurbane su dijelila isključivo djeca.

Kurbani su podijeljeni u: Bišćanima, Rakovčanima, Rizvanovićima, Hambarinama, Čarakovu, Zecovima, Ljubiji, Ćeli, Tukovima, Raškovcu, gradu Prijedoru, Starom Gradu i Zagradu, Čejrecima, Gornjoj i Donjoj Puharskoj, Gomjenici, Kozarcu, Ališićima, Ništavcima i Sanskom Mostu. U Sani smo obišli porodice sehida, ratne vojne invalide, paraplegičare kao i najugroženije porodice.

Svi su zadovoljni krajnjim ishodom ove akcije. Neka Allah ukabuli kurbane svima koji su ih klali i neka upiše sevape svima koji su u ovoj velikoj akciji učestvovali.

23 REALIZATORA AKCIJE KURBANI

Koordinatori akcije i učesnici u svim poslovima:
Selmir Ljumanović i Osman Džamastagić

Vozači:
Ismet Švraka,
Senad Jujić,
Amir Duratović,
Šerif Velibašić,
Jasim Brdar,
Zijad Bačić,

Kurbane dijelili:
Derviš Dedić,
Dženan Hamzić,
Mirza Džamastagić,
Amel Halilović,
Elma Redžić,
Sulejman Brkić,
Admir Duratović,
Anes Vojniković,
Mirsad Sarajlić,
Enes Hadžić,
Samir Brdar,
Azra Brdar i
Sead Modronja

Pakovanje:
Mirela Ljumanović i Sanela Jujić

Druge vrijedne osobe koje su nam pomagale su Tidža Džamastagic i Vahida Cerić iz Sanskog Mosta. Osim svih navedenih učesnika u akciji, veliki posao su obavili i vrijedni mesari. Imali smo dobru saradnju sa nekim od njih i u Kozaruši gdje je odrađeno oko 60% kurbana.

Hvala svima živi i zdravi bili!

Vaš Radni tim HB 2010

 

ZA UVECANJE KLIKNITE FOTOGRAFIJU!

 

 


 
 

mod racun
 
Â