Vrijedna donacija za Dječiju biblioteku i druženje sa pjesnicima


Svuda u svijetu postoje dobri ljudi, ljudi koji vole svu djecu svijeta i koji su ljubitelji pisane riječi. Znajući da Humanitarni fond Atlanta pomaže ljudima širom BiH, vjerujući da će pomoći našoj Dječijoj biblioteci da dopuni lektirni fond, koordinator Humamog Brda 2010,  im se i obratio za pomoć.


Humanitarni fond Atlanta, koji inače djeluje u okviru džemata Zajednice Bošnjaka Džordžije više od 5 godina, se odmah odazvao našoj akciji prikupljanja lektira koje su neophodne za realizaciju časova lektire.

Munira Džabija je ispred ove organizacije Dječijoj biblioteci 2010 uručila 1150 KM, a za te pare su naručene knjige iz Bosanske riječi, od uvaženog dječijeg pisca, Šime Ešića, koji nam je izašao u susret i dao nam knjige po najpovoljnijim cijenama.

Dječiju biblioteku Humanog Brda 2010 su 17 septembra, posjetila dva veoma značajna bosanskohercegovačka pisca, Šimo Ešić i Muhidin Šarić.

Oni su donijeli lektire koje je donirao Humanitarni fond Atlanta, ali je Šimo, veliki prijatelj djece, poklonio ovoj biblioteci i jedan paket knjiga.

Upriličeno je interesantno druženje sa najvjrenijim čitaocima-djecom, koja su poslužena kolačima i sokom.

Naši osnovci se jako raduju lektirama i mnogo se zahvaljuju Humanitarnom fondu Atlanta, koji je njima i njihovoj nastavnici ispunio veliku želju, dobili su lektire i družili se sa piscima.

Šimo Ešić je dao obećanje da će se ponovo družiti sa našom djecom, da će doći kada god to oni požele i pozvao ih na druženje u Tuzli.

Dječija biblioteka 2010 je bogatija za 500 lektira, a svi koji su danas prisustvovali ovom divnom druženju su bogatiji za jedno lijepo sjećanje.

 

ZA UVECANJE KLIKNITE FOTOGRAFIJU!

 

 


 
 

mod racun
 
Â