Bajramluk za Ismeta Svraku

Zahvaljujuci donatorima bosnjacke zajednice iz Konstanza, Njemacka, koji su nam povjerili 200 eura da ih usmjerimo tamo gdje je najpotrebnije, Ismet Icko Svraka iz Rizvanovica je na drugi dan Bajrama obradovan sa tri ovce i dva jagnjeta.
 
Ismet je vrijedan covijek, svojim postenim radom se bori kao i vecina da sebi zaradi kako bi zivio. Ova donacija ce mu biti velika olaksica kojoj se posebno obradovo.
 
Humano Brdo je doniralo jos 100 eura za ovu zajednicku akciju. Nadamo se da smo time ispunili ocekivanje donatora, kao i odrzanu rijec prema Ismetu.
 
Konstanz je inace bosnjacki klub koji okuplja Bosnjake iz cijele BiH i Sandzaka. Poceli su sa radom u aprilu 2014 godine i od tada rade i pomazu sirom Bosne i Sandzaka. Konstanz je isto pomagao poplavljena podrucja prosle godine i njihovo prisustvo na terenu se dalo osjetiti sa pomoci u hrani, vodi i novcanim donacijama.
 
Hvala Konstanzu koja ce vremenom zasigurno prerasti u jednu vecu  humanitarnu organizaciju. Zelimo im puno uspjeha u radu i nadamo se da cemo saradivati i u buduce na obostrano zadovoljstvo clanova nase dvije organizacije.
 
Ismetu neka je sa srecom i da u sto skorije vrijeme prosiri svoje stado.

 


 
 

mod racun