Pomozimo novorodenim trojkama

Nasa saradnica iz srednje Bosne Emina Dedic Kameric se opet javila sa molbom za pomoc.

Presretna porodica Fahrudine Cehic Halilovic iz Orahovice kod Zenice je dobila trojke. Tri sina Aldin, Ajdin  i Fahrudin, tri nejaka jablana koje treba, hraniti, oblaciti i vaspitavati da izrastu u cestite i vrijedne ljude.

Familija ima od ranije jos jednog sina, tako da ova porodica uistinu ima mnogo posla i brige oko svoja cetiri zlata. Familija je inace pretrpjela poplave prosle godine tako da su danas podstanari i nemaju dovoljno sredstava za normalan zivot.

Kada su se trojke rodile, u familiji je izbila bujica radosti i pozitivnih osjecaja a istovremeno i briga kako ce nabaviti dovoljno hrane i pempasa. Jedan paket pempasa jedva izdrzi desetak dana za jednu bebu a dvije kutije hrane jedva da izdrze i jednu sedmicu.

Familija ne posjeduje nista, niti imaju ista osim ova svoja cetiri sina kojima posvecuju sve svoje vrijeme. Humano Brdo je familiji doniralo 150 eura sto je samo kap u moru potrebe za ovu mladu familiju.

Ovim putem se obracamo svima vama koji ste zinteresovani da pomognete ovoj familiji da izvedu svoje trojke na pravi put. Javite se sto je prije moguce jer ova skromna porodica zivi i nada se dan za danom da ce ipak dobri ljudi pomoci.

Vase uplate mozete vrsiti  na ziro-racun organizacije:

Humano Brdo e. V.

Banka : Oberbank Traun

Nadznaka: Za trojke

IBAN: AT 901500300761068915

BIC/Swift: OBKLAT2L

Ili puno brze putem Pay Pal:

humano.brdo@live.at

 

Donatori

Ing. Samir i Vanesa Vodencarevic 50 EUR
Arnautovic Edin 50 EUR
Kekic Edis 30 EUR
Gashi Mirso & Fatima 30 EUR
Muhic Almir Cani 50 EUR

Ukupno 210 EUR

 


 
 

mod racun