Plastenik za porodicu Behlić iz Čarakova

Saradnja između HO Mladost Čarakovo i Humanog Brda 2010 je uvijek postojala i vremenom je ta veza jačala. Rezultat takve saradnje je zajednička donacija plastenika za Sanelu Behlić iz Čarakova. Sanela i njen muž su vrijedni domaćini i jedini izvor finansijskih  prihoda im je od poljoprivrede. Sanela i njen muž u porodici imaju dvoje djece koji su maloljetni. Sanela je više puta aplicirala u Opštini za podsticaje u poljoprivredi i nije nikad dobila pozitivan odgovor. Njenu želju i namjere za ozbiljnu plasteničku proizvodnju i bezuspješne pokušaje nabavke plastenika su uvidjeli radni timovi HO Mladost Čarakova i Humanog Brda 2010. Odlučili su zajedno kupiti  plastenik od 100 kvadarata, tačnije dva po 50 kvadrta. Vrijednost ovih plastenika iznosi 1500KM, taj iznos je podijeljen po 750KM od Humanog Brda i 750KM od HO Mladost Čarakovo, a u ovu vrijednost je uračunat i sistem za navodnjavanje. Plastenik će Saneli puno pomoći u ostvarivanju finansijskih sredsta za svoju porodicu.

Porodica Behlić već je pokrenula proizvonju malina i aronije, uz to u štali imaju i blaga. Sanela je veoma zahvalna na ovoj donaciji.

Ispred Humanitarnih organizacija Mladost Čarakovo i Humanog Brda 2010, Saneli želimo uspješnu plasteničku proizvodnju, dobre prinose i što veću zaradu.

Svako ima svoju nafaku, ali da bi se nešto zaradilo, mora se i raditi.

Hvala svima koji su podržali ovaj zajednički projekt.

 

ZA UVECANJE KLIKNITE FOTOGRAFIJU!

 

 


 
 

mod racun