Pomoć za familiju Nesimović

Objavljeno 24 Feb 2021
 

Poštovani članovi i simpatizeri Humanog Brda,

Ovih dana je u domovini pravo proljetno vrijeme pa se uskoro očekuje početak poljoprivrednih radova i priprema oranica za proljetnu sjetvu. Možda često nismo ni svjesni značaja ljudi koji se bave bilo kojom granom poljoprivredne proizvodnje. Nismo svjesni ni koliko je napora i truda potrebno uložiti da bi se očuvao skoro pa uništen stočni fond. Starosna struktura povratničke i uopšte populacije koja živi u Bosni i Hercegovini je nažalost sve starija a želja za bavljenjem poljoprivredom je sve manja. Osim fizičkog napora, finansijska ulaganja su velika a oni koji se bave poljoprivredom su uglavnom kategorija nezaposlenih ili socijalno ugroženijih ljudi. Također poljoprivredna pomagala su izuzetno skupa pa sve to dovodi do sve manjeg broja proizvođača, a s druge strane svima nam je poznato od kolike je važnosti ova grana za život svih nas.

Humano Brdo je jedno od rijetkih koji posebnu pažnju poklanjaju ljudima koji pokušavaju proizvoditi i živjeti od svoga ličnog rada. Ovih dana je porodici Fatme Nesimović koja živi sa nezaposlenim sinom u Gornjoj Puharskoj i imaju redovna mjesečna primanja samo 45,00 KM Humano Brdo doniralo 200 euro za kupovinu muzilice. Fatma je slabijeg zdravstvenog stanja pa će joj muzilica biti od velike pomoći, obzirom da ima dvije muzne krave. Ova familija osim 45,00 KM koje redovno prima vrijedno radi i dodatno privrjeđuje proizvodnjom i prodajom mliječnih proizvoda, a pravi izuzetno kvalitetne i ukusne sireve. Fatma nije mogla sakriti suze radosnice jer joj je, kaže, muzilica bila zaista potrebna ali i velika investicija. Svim članovima Humanog Brda je uz riječi zahvalnosti poželila dobro zdravlje i sreću.

Gledajući sa koliko ljubavi posmatra svoje dvije krave i tele ostaje nam samo da joj poželimo berićet u muzilici i mnogo litara zdravog i kvalitetnog mlijeka kao i proširenje postojećeg stočnog fonda.

 


 

Mobirise

KONTAKTIRAJTE NAS

Sponzori i Partneri

Račun

Humano Brdo e. V.
Banka : Oberbank AG
IBAN: AT 901500300761068915
BIC/Swift: OBKLAT2L

PayPal

humano.brdo@live.at

Pratite nas
Hilfsorganisation
Humano Brdo 
  • Aumühlstrasse 45 d, 4050 Traun, Austria
  • Office- Ringstrasse 1, 4050 Traun, Austria
  • ZVR-Zahl: 371 238 829
  • Mobil: + 43 660 414 58 65