POMOĆ PRI SAMOZAPOŠLJAVANJU – MULALIĆ ŠEVALA

Od 2006.god., Humano Brdo 2010 na raznorazne načine pomaže ljudima širom BiH, a najviše ljudima na Brdu i u blizini Prijedora. Glavni cilj ove humanitarne organizacije je pomoći onima koji žele da rade i svojim radom i trudom obezbijede svojim porodicama ono što je neophodno za život.

Održan je sastanak 2014.godine sa predstavnicima svih mjesnih zajednica sa Brda i sa njima je dogovoreno kako konkretno pomoći porodicama na Brdu.

Zamišljeno je da se kroz projekat „Samozapošljavanje“ pomogne onima koji žele nešto da rade.

Svi predsjednici mjesnih zajednica su bili zaduženi da održe sastanke sa svojim sugrađanima i obavijeste ih da mogu napraviti projekte i aplicirati za pomoć.

Humano Brdo 2010 je blagovremeno primilo nekoliko  projekata i odobrena su sredstva za potpomaganje raznoraznih unosnih poslova.

Mulalić Ševala  je aplicirala na projekt samozapošljavanja Humanog Brda 2010 za kupovinu plastenika.

Ševala živi sa suprugom i sinom u Hambarinama. Njihov sin je dijete s posebnim potrebama i završio je JU Centar „Sunce“, tako da većinu vremena sada provodi kod kuće, a kada je u mogućnosti rado odlazi na druženje u Neven.

Oni su nezaposleni i jedini izvor finansija im je zarada od poljoprivrednih proizvoda.

Na taj način priušte i svome djetetu razne društvene aktivnosti.



Ševala  ima već jedan plastenik, ali u dva će moći proizvesti više proizvoda i zaraditi više novca.

Oni sade svašta i na njivi i trenutno imaju svašta za prodati, ali prodaja ide slabije, jer ove godine, na žalost mnogi naši sugrađani nisu mogli doći iz dijaspore.

Kod Ševale možete kupiti:trahane, pilića, krompira, proizvoda iz plastenika i svega onoga što vrijedne ruke mogu napraviti i proizvesti. Čak i kući donesu narudžbu. Kontakt tel: 061 370-287

Plastenik je koštao 700 KM. Već je postavljen i uskoro će biti spreman za obradu.

Hvala Humanom Brdu od porodice Mulalić kojoj ovaj plastenik mnogo znači.

Postanite član HB-a i zajedno sa nama pomažite svojim sugrađanima!

Velika je stvar nekoga učiniti sretnim.

Tim Humanog Brda 2010
humano.brdo@live.at
HUMANO-BRDO.COM

 


 
 

mod racun