Humano Brdo i Prijatelji Zavicaja ponovo u zajednickoj akciji


Nase dvije prijateljske humanitarne organizacije su u maju 2017 godine, zajednickim snagama i voljim clanova uspjesno realizovale rekonstrukciju kuce familiji Hamulic iz Carakova.


Osim ove akcije saradnja se i dalje odrzala na maksimalnom nivou tako da je prirodno da se opet upustimo u novi projekat sireg karaktera kao sto je ova akcija za pomoc familiji Redzic iz Gornje Puharske.


Porodica Redzic, kao sto smo vec ranije nagovijestili, zivi u teskim stambenim uslovima koje nisu u mogucnosti sami rijesiti. Uz sve to je familija zaokupljena losim zdravstvenim stanjem gdje su otac i mati ovisni o brizi i njezi a najmladi sin je na zalost izgubio bitku za zivot sa samo svojih dvadeset tri godine.


Velika se tuga i briga uselila u dom ove skromne familije. Humano Brdo je pozvalo  Prijatelje zavicaja da zajedno pomognu da se obezbijede osnovni uslovi zivota koji bi ovu porodicu koliko toliko usmjerio na novi put i dao im volje i nade za dalji i bolji zivot.


Predracun za rehabilitaciju kuce je zavrsen. Akcija je vec u toku dok ovo pisemo.


Donatori iz cijele Evrope zovu i zele da pomognu.  Clanovi obadvije organizacije su u toku i daju podrsku koordinatorima na terenu.


Nadamo se isto da ce i opstina Prijedor ucestvovati sa materijalnim sredstvima sto bi naravno bilo od velike pomoci. To bi isto pokazalo da je njihov interes i obaveza pomoci socijalno i stambeno ugrozenom stanovnistvu nase opstine.
 

Vase uplate mozete vrsiti na slijedeci nacin:


Prijatelji Zavicaja


- Putem FS Maida u Kozarcu kod koordinatorice Elvine
- Ziro-racun Prijatelji zavicaja na ime A. Oklopcic ili F.Mehmedagic
IBAN: NL22 INGB0005 7755 86
- PayPal: feridkozarac@hotmail.com


Humano Brdo 2010

- Uplate direktno kod koordinatora u BiH:
Džamastagić Osman 065/040-227
Ljumanović Selmir 061/879-973
- Ziro-racun
Humano Brdo e. V. | Banka : Oberbank Traun
IBAN: AT 901500300761068915 | BIC/Swift: OBKLAT2L
- PayPal: humano.brdo@live.at

Naznacite vase uplate: « Za porodicu Redžić iz Gornje Puharske»
 
Hvala svima vama  dragi prijatelji koji ste vec dali svoj doprinos, kao i svima vama koji namjeravate donirati za familiju Rezdic.

Nas cilj je da sa uspjehom okoncamo ovu nasu zajednicku, bratsku akciju. O svem daljem cemo vas blagovremeno informisati kai i objavilti liste donatora.



Vasi Prijatelji Zavicaja i Humano Brdo 2010

 

 

 


 

 


 
 

mod racun