Pomoć pri samozapošljavanju – Džamastagić Emsud (Dačo)

Od 2006.god., Humano Brdo 2010 na raznorazne načine pomaže ljudima širom BiH, a najviše ljudima na Brdu i u blizini Prijedora. Glavni cilj ove humanitarne organizacije je pomoći onima koji žele da rade i svojim radom i trudom obezbijede svojim porodicama ono što je neophodno za život.

Održan je sastanak 2014.godine sa predstavnicima svih mjesnih zajednica sa Brda i sa njima je dogovoreno kako konkretno pomoći porodicama na Brdu.

Zamišljeno je da se kroz projekat „Samozapošljavanje“ pomogne onima koji žele nešto da rade. Svi predsjednici mjesnih zajednica su bili zaduženi da održe sastanke sa svojim sugrađanima i obavijeste ih da mogu napraviti projekte i aplicirati za pomoć.

Humano Brdo 2010 je blagovremeno primilo nekoliko  projekata i odobrena su sredstva za potpomaganje raznoraznih unosnih poslova.

Projektom samozapošljavanja HB je pomoglo i  Džamastagić Emsudu iz Rakovčana, bivšem pripadniku Armije BiH. On živi sa sinom koji je nezaposlen i nemaju nikakvih primanja.

Emsud se bavi uzgojem ovaca i koza. Ima ih nekoliko u štali.

Tim Humanog Brda 2010 je razmotrio njegovu aplikaziju i odobrio novčana sredstva u iznosu od 500 eura za kupovinu koza . Za taj novac je kupljeno 6 koza od Kahrimanović Almira iz Ljubije.

Dačo se zahvaljuje timu Humanog Brda i donatorima što su imali razumijevanja prema njemu i pomogli mu pozitivnim odgovorom na njegovu aplikaziju za projekt “Samzapošljavanje”.

Tim Humanog Brda 2010
Postanite naš član i pomozite vašim sugrađanima!
humano.brdo@live.at
HUMANO-BRDO.COM

 

 


 
 

mod racun