Pomoć pri samozapošljavanju (Jujić Senad – Rakovčani)

Od 2006.god., Humano Brdo 2010 na raznorazne načine pomaže ljudima širom BiH, a najviše ljudima na Brdu i u blizini Prijedora. Glavni cilj ove humanitarne organizacije je pomoći onima koji žele da rade i svojim radom i trudom obezbijede svojim porodicama ono što je neophodno za život.

Održan je sastanak 2014.godine sa predstavnicima svih mjesnih zajednica sa Brda i sa njima je dogovoreno kako konkretno pomoći porodicama na Brdu.

Zamišljeno je da se kroz projekat „Samozapošljavanje“ pomogne onima koji žele nešto da rade. Svi predsjednici mjesnih zajednica su bili zaduženi da održe sastanke sa svojim sugrađanima i obavijeste ih da mogu napraviti projekte i aplicirati za pomoć.

Humano Brdo 2010 je blagovremeno primilo veći broj projekata i odobrena su sredstva za potpomaganje raznoraznih unosnih poslova.

Na ovaj način je Humano Brdo 2010 pomoglo i Jujuć Senadu iz Rakovčana, koji je blagovremeno poslao svoju aplikaciju. On je nezaposleni mladić koji se bori na razne načine da zaradi nešto novca za svoju porodicu. Inače, živi sa majkom i sestrom. Oni su povratnici koji se bore za život u svom rodnom kraju.

Tim Humanog Brda 2010 je i Senadu donirao 500 eura da kupi frezu-kosilicu i da poveća svoje mugućnosti da zaradi nešto novca.

Senadu želino puno zdravlje i sreće, a posla će uvijek biti.

Postanite dio našeg tima i pomažite sa nama onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Tim Humanog Brda 2010
humano.brdo@live.at
HUMANO-BRDO.COM
 

 


 
 

mod racun