Donacija ovaca za Hasana Hodžića iz Čarakova

Nakon što je novinar i veliki humanista Senudin Safić  objavio članak o teškom životu samohranog oca Hasana i njegovog sina osnovca, niko nije mogao ostati ravnodušan. I tim Humanog Brda 2010 je odmah odlučio da im pomogne.

Safić je napisao da je Hasan bio borac Armije BiH, ranjavan je i teško obolio. Imao je dva infrakta i nije više sposoban za fizičke poslove. Inače se bavio sječom drva u šumi, gdje se potrefio i kada je imao infrakt u trenutku kada je sjekao drvo motorkom, te mu je motorka ispala iz ruke. Koordinatori HB-a su obišli Hasana i uvjerili se u činjenično stanje.

Koordinator HB-a je prilikom obilaska Hožića uvidio da je dječak  slabo odjeven,te je prvo obezbijeđena nova odjeća i obuća  za dječaka koji će sada u 5. razred.  Sada će biti lijepo odjeven.

Jedina primanja koju Hodžići imaju je invalidnina od 50 KM, međutim zbog tih svih okolnosti , Hasan nije više u mogućnosti obavljati teže poslove ,pa ga upravo zbog toga ljudi izbjegavaju pozvati da nešto radi.

Ono za  šta je Hasan zamolio, bilo je da mu se  obezbijedi par ovaca.

On tvrdi da se može  uz pomoć svoga dječaka brinuti o ovcma. Humano Brdo 2010 je sa svojim donatorima Hodžićima obezbijedilo 5 ovaca u vrijednosti  390 eura.To nije sve. Životna priča Hodžića je ganula i Muharema Ferhatovića iz Hambarina, od kojeg su ovce i kupljene ,te je donirao jedno jagnje.

Kada su Hodžići ugledali ovce,sreća je zablistala na njihovim licima. Dječak je odmah pritrčao jagnjetu i zagrlio ga.

Hasanu želimo da skupi snage, da se oporavi i priušti svome djetetu bezbrižno odrastanje i  školovanje bez poteškoća.

Hodžići se zahvaljuju svima koji su im pomogli da dobiju svoje malo stado, koje će ako Bog da, vremenom postati  veliko.

Donatori za kupovinu ovaca:
Muharem Ferhatović – jedno jagnje
Muhic Almir 100 €
Islamcevic Nejla i Hana 150 €
Kadiric Alen 90 €
Nasic Amir 50 €
Donatori za dječiju odjeću:
Fam. Islamcevic i Foric


Tim Humanog Brda 2010
Postanite naš član i pomozite vašim sugrađanima!
humano.brdo@live.at
HUMANO-BRDO.COM


 

 


 
 

mod racun