Apel za pomoć- Hopovac Fikret iz Zecova hitno treba na operaciju srca u Tuzli

Hopovac Fikret iz Zecova, rođen 22.03.1964. godine, živi sa suprugom i tri punoljetna sina. Fikret je nezaposlen i jedina finansijaska primanja obezbijedi prodajom drva i baveći se poljoprivredom. Fikret je bio i borac Armije BiH.

U januaru je ležao u prijedorskoj bolnici i otkrili su mu da je glavna srčana vena gotovo pukla i da hitno mora na operaciju. Kad su otišli u Tuzlu, i doktori ga pregledali, otkrili su da mu pored vene koja mu dovodi život u opasnosti, i jedan zalizak na srcu ne radi kako treba. Doktori su zaključili da Fikret treba hitno na operaciju. Prva operacija (operacija vene) koštat će 20 000 KM. Doktori su rekli da zalizak nije hitno operisati, ali da će vremenom morati, te bi bilo najbolje obje operacije uraditi odmah. I operacija zalizaka košta 20 000 KM. Ove dvije operacije koštaju 40 000 maraka.

Fond RS-a mu je odobrio 90 % sredstava od ukupnog predviđenog iznosa, ali 10% tog iznosa Fikret treba da plati. Što iznosi oko 4 000 KM, što je za porodicu bez primanja jako puno. U Tuzli su mu ubrzali termin da ne bi došlo do pucanja vene. Osim novca za operaciju, potrebno je obezbijediti i novčana sredstva za putni trošak i sve ostalo što je potrebno jednom bolesniku za bolničko ležanje i postoperativni period a to bi bilo otprilike još 2 000 KM.

Budimo humani kao i do sada! Spasimo život Fikretu Hopovcu! Doktori su rekli svoje, sada je red na nas!

Sav višak prokupljenog novca će biti iskorišten u svrhu liječenja nekog drugog kome pomoć bude potrebna.

Uplate Putem žiro-računa
Humano Brdo e. V. | Banka : Oberbank Traun
IBAN: AT 901500300761068915 | BIC/Swift: OBKLAT2L

Pay Pal-a: humano.brdo@live.at
Svrha: Za Fikreta Hopovca
 
Tim Humanog Brda 2010
Postanite naš član i pomozite Vašim sugrađanima
humano.brdo@live.at     HUMANO-BRDO.COM
 

 


 
 

mod racun